Volgende stap in optimaliseren van de exportketen

Per 1 oktober 2013 zijn de exportbedrijven VWS Export – Import of Flowerbulbs BV uit Broek op Langedijk en Bloembollenbedrijf Jan de Wit en Zonen BV uit Enkhuizen aangesloten op het Ketenregister. Genoemde bedrijven zullen het Ketenregister de komende maanden in de praktijk gaan testen. Deze praktijkproef loopt vooruit op de aansluiting op CLIENT export en daarmee de realisatie van een volledige digitale keten in de bloembollensector.

De BKD en exporteurs maken voor inspectieaanvragen al vanaf de zomer van 2011 gebruik van het Ketenregister. Met deze volgende stap wordt het inspectieproces verder gedigitaliseerd, waardoor het efficiƫnter kan worden uitgevoerd met minder kans op fouten en meer zekerheden voor buitenlandse overheden. Al deze aspecten zijn essentieel voor het behoud en versterken van de exportpositie van de Nederlandse bloembollensector.

Omdat de pilotbedrijven de eigen administratie hebben gekoppeld aan het Ketenregister, kunnen ze de digitale gegevens in de eigen administratie onderhouden. Het Ketenregister is in opdracht van Anthos door de BKD ontwikkeld en gebouwd.