Belangrijke update van de Edibulb artikelcodering 7 december 2011

Vanwege de komst van het Ketenregister bloembollen werkt Edibulb samen met de KAVB aan de verbetering en uitbreiding van de Edibulb artikelcodering. In dit kader wordt er op 7 december 2011 in de wekelijkse update van de Edibulb codebestanden een groot aantal wijzigingen van de artikelcodes gepubliceerd. Dit betreft:

  • Verbetering van de artikelnaam conform KAVB
  • Vermelding van de juiste indeling en/of geslacht bij het artikel
  • De velden ‘registratieautoriteit;’en ‘code registratieautoriteit’ zijn bij circa 50% van de artikelen gevuld met KAVB en 3.

Wanneer u met enige regelmaat de Edibulb codes elektronisch verwerkt in uw systeem adviseren wij u dit na onze publicatie te doen en te controleren of de wijzigingen correct in uw systeem worden verwerkt. U kunt de gewijzigde records in het bestand herkennen aan de mutatiedatum en de mutatiecode. Deze verbeterde artikelcodering van Edibulb vormt de basis voor het gebruik van de artikelcodering voor het Ketenregister. Gezien de geldende exporteisen van veel landen dient u hierbij altijd uit te gaan van de juiste naamgeving van de artikelen; daarvoor kiest u alleen die artikelen uit het bestand met de vermelding ´KAVB´.